Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali Deniz, Denizli 1 ve 2 No’lu şubelerin divan toplantısına katıldı. Sendikal çalışmaların değerlendirildiği, eğitim gündemine, eğitim çalışanlarının sorunlarına ve çözüm önerilerine ilişkin istişarelerin yapıldığı toplantının açılışında konuşan Ali Deniz, otuz bir yıllık hak ve özgürlük mücadelelerinde hep insandan, emekten, gelir dağılımında adaletten, insan onuruna uygun bir çalışma hayatından yana olduklarını söyledi.
Temel hak ve özgürlükler için çalışıp çabalayan, pek çok yasağın kaldırılmasında teri olan, sağladığı onlarca kazanımla eğitim çalışanlarının hakkının, emeğinin, alın terinin teminatı olan bir sendika olduklarının altını çizen Deniz, “Eğitim çalışanlarına kazandırmak, onların haklarını korumak, genişletmek, sorunlarının çözüme kavuşturulmasını sağlamak, çalışma şartlarını iyileştirmek için mücadele ediyoruz” dedi.
Nöbete görevine ücret ödenmesinde, sınav ücretlerinde adaletsizliğin son bulmasında, kariyer basamaklarının yeniden hayata geçirilmesinde, 3600 ek göstergenin çıkmasında, sözleşmelilerin kadroya geçirilmesinde emeklerinin ve imzalarının bulunduğunu belirten Deniz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kazanımlarımızın, çözüme kavuşturduklarımızın tamamını burada anlatacak değilim. Kurulduğumuz günden bu yana hayal dahi edilmeyen başarılara imza attık. Yasakların kaldırılmasında, özgürlük alanlarının genişletilmesinde emeğimiz, çabalarımız, mücadelemiz var. Öğretmen ve öğretim elemanlarının ek ödemelerinin artırılmasından geliştirme ödeneğinin ödenmesine devam edilmesine, akademik jüri üyeliklerine ücret verilmesinden üniversitelerin sıra tahsisli lojmanlarının yüzde 15’inin idari personel için ayrılmasına, sınıf öğretmenlerine haftada iki saat ilave ek ders ücreti ödenmesinden üniversite disiplin kurullarında sendika temsilcisinin yer almasına kadar onlarca kazanımın altında imzamız var. Toplu sözleşme ikramiyesi ile örgütlülüğü anlamlı kılan, toplu sözleşme ikramiyesinin 707 gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpımı tutarında aylık olarak ödenmesini sağlayarak üyeye kazandıran bir teşkilatız. Sorunların çözüme kavuşmasını sağlayan da, mevcut sorunların çözümünü sağlayacak olan da biziz, Eğitim-Bir-Sen’dir.”
Eğitimin ve eğitim çalışanlarının sorunlarını çözmenin önemine dikkat çeken Deniz, geçici müdahalelerin sorunları çözemediğini hatta yeni sorunlara yol açtığını belirtti. Daha nitelikli ve verimli bir eğitim düzeni için gayret sarf ettiklerini, çalışmalar yaptıklarını, çözüm önerilerini dile getirdiklerini ifade eden Deniz, eğitimle ilgili mevzuatın gözden geçirilmesini, müfredatın yenilenmesini, ders kitaplarının zihniyet, nitelik, içerik olarak revize edilmesini, okulların fiziki kapasitesinin artırılmasını, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun yeniden ele alınmasını ve beklentileri karşılayacak gerçek bir meslek kanununun hazırlanmasını istediklerini vurguladı.
Üniversite idari personelinin üniversiteler arası yer değişikliğinin YÖK koordinasyonunda merkezî olarak gerçekleştirilmesi konusunda çalışma yapılmasının karar altına alındığını hatırlatan Deniz, “Üniversitelerde idari personelin yer değişikliği sorunu artık çözülmelidir. 6 ve 7. dönem toplu sözleşmelerde hüküm altına aldığımız üniversite idari personelinin yükseköğretim kurumları arasında yer değişikliği kazanımı fiili olarak da uygulamaya geçirilmelidir. Bu konuda toplu sözleşmede atılan somut adımın devamı gelmeli ve beklentiler gecikmeden karşılanmalıdır” şeklinde konuştu.
Ali Deniz, mazlumların ve mağdurların sesi ve umudu olmaya, küresel zorbalığa, emperyalizme ve kapitalizme karşı durarak adil bir dünya için mücadele etmeye; akademisyeninden öğretmenine, idari personelinden yardımcı hizmetlisine tüm eğitim çalışanlarının mali, özlük ve sosyal haklarının korunması, geliştirilmesi, sorunlarına çözüm bulunması, beklentilerinin karşılanması, mevcut kazanımlara yenilerinin eklenmesi için ter akıtmaya devam edeceklerini kaydetti.