Genel Yetkili Sendika

“İş’te Kadın” konulu panele katıldık

Eğitim-Bir-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Sıdıka Aydın, “Memur-Sen olarak bizim temel prensibimiz, sermayeyi değil aileyi merkeze alan; rantı değil nesli koruyan çalışma koşullarının oluşturulması ve insana yakışır iş ortamının sağlanmasıdır” dedi.

Aydın, Eğitim-Bir-Sen Sivas 2 No’lu Şube ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Eğitim Fakültesi işbirliğiyle düzenlenen “Psiko-sosyal ve Hukuki Boyutuyla İş’te Kadın” konulu panele katıldı.

Kadınların artık hayatın her alanında aktif ve öncü konumda olduklarını belirterek konuşmasına başlayan Aydın, “Bu elbette ki, Türkiye yüzyılında kadınlar için haklı bir başarı ve gurur kaynağıdır. Bununla beraber, gelinen aşamada daha yürünecek çok yolumuzun olduğunu da kabul etmemiz gerekmektedir. Zira kadının gerek sosyal hayatta gerekse çalışma hayatında görünürlük kazanmaya başlamasıyla birlikte, aile hayatı başta olmak üzere sekteye uğrayan, ihmal edilebilen birtakım sorumluluk alanlarının da doğmaya başladığına şahit olmaktayız. Şunu açık yüreklilikle ve çok net ifade edebilirim ki Memur-Sen olarak bizim temel prensibimiz, sermayeyi değil aileyi merkeze alan; rantı değil nesli koruyan çalışma koşullarının oluşturulması ve insana yakışır iş ortamının sağlanmasıdır. Nitekim kadını annelikten, eş olmaktan, evlat olmaktan soyutlayan yaklaşımların toplumsal yaşamda telafisi güç yıkımlar yaratacağını ve insanlık için asla hayır üretmeyeceğini biliyoruz” diye konuştu.

Sorunları çözmeye, kazanımlar üretmeye devam edeceğiz

Türkiye’de kamu görevlilerinin sorunlarının çözümünde Memur-Sen’in emeği ve imzasının olduğunu kabul etmek, hakkını teslim etmek gerektiğini vurgulayan Aydın, “Bizler; eğitim, istihdam, siyaset, sağlık ve benzeri alanlarda fırsat ve olanaklardan eşit düzeyde yararlanılması için gayret sarf ediyoruz. Doğum izinlerinden babalık izinlerine, reafakat izninden, aile yardımlarına değin bugüne kadar birçok kazanım elde ettik. Yeterli mi?  Elbette ki değil; bugün burada da konuşacağımız, gündemimizi meşgul eden daha nice sorun bizim örgütlü mücadelemizle çözülmeyi bekliyor. Aile ve iş hayatının uyumlu hale getirilmesi, doğum izninin16 haftadan 24 haftaya çıkarılması, süt izninin iki yıla çıkarılması, çocuk ve yaşlı bakım hizmetlerinin geliştirilmesi ve kreş yardımı yapılması gibi sorunlar çalışma hayatında varlığını sürdürüyor. Bu ve bunun gibi nice sorunların tespiti ve çözümlerin temini için hem sahada hem masada ter dökmeye, kazanımlar üretmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.