Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mesut Öner, şiddet olaylarının her geçen gün artarak devam ettiğine dikkat çekerek, “Başta eğitim çalışanları, kamu görevlileri olmak üzere toplumu huzursuz eden, bazıları ölümle sonuçlanan darp ve yaralama hadiseleri, şiddet kangrene dönüşmeden gereken önlemler acilen alınmalı, caydırıcı yasal düzenlemeler hayata geçirilmelidir” dedi.
Nevşehir Şubesi’nin genişletilmiş il divan toplantısında konuşan Mesut Öner, kin, korku, öfke, nefret, düşmanlık, hırs, kıskançlık ve şiddet dilinin başta gençler olmak üzere toplumda gittikçe yaygınlaştığını kaydederek, “Günümüz kapitalist düzende insanlığın vardığı yerde; her şeye bir fiyat biçiliyor, insani ilişkiler yerine net kâr konuyor, aile bağları parçalanıyor, maddi açıdan zenginleşme ahlaki sorumlulukların önüne geçiyor, insanlığın binlerce yılda oluşturduğu değerler ve bağlar yok ediliyor, şiddet ve yüksek suç oranı vakayı adiyeden sayılıyor. Bu gidişata ‘dur’ demesini, ‘iyi insan yetiştirme’ noktasında değerler eğitimi ile karakter eğitiminin eğitim sistemi içinde yer almasını sağlamak zorundayız” ifadelerini kullandı.
“Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı, gençlerimizi yetiştiren eğitimcilerin şiddete maruz kalması, ne toplumsal ahlakı ne de meslek ahlakı ile bağdaşmaktadır” diyen Öner, eğitim çalışanlarının mesleğine ilişkin hak ettiği maddi ve manevi destekten yoksun oluşunun, tarihsel süreç içerisindeki saygınlığını zaafa uğrattığını söyledi.
Şiddet konusunda eğitimcilerin sahipsizlik duygusuna, korkuya kapıldıklarını vurgulayan Öner, “Eğitimciler mesleklerini yapamaz hâle getirilmiştir. Yetkililer, toplumun ortak sorunu olan şiddet konusunda adım atmalı; şiddetin faillerinin cesaretini kıracak bir kararlılık ortaya koymalıdır. Eğitimcileri koruyacak, faili caydıracak, adaleti tesis edecek yasal düzenleme ivedilikle hayata geçirilmelidir” şeklinde konuştu.
Birçok sorunun çözümünü sağladıklarını, mevcut sorunların çözülmesi için çalışıp çabaladıklarını belirten Öner, “Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun beklentileri karşılayacak şekilde düzenlenmesi, görevde yükselme ve ünvan değişikliği sınavlarının periyodik olarak yapılması, akademisyen, mühendis, müfettiş yardımcısı, şube müdürü gibi mesleklerde/görevlerde unvan, yetki ve sorumluluk boyutuyla ücret dengesizliklerinin giderilmesi, yardımcı hizmetler sınıfının kaldırılarak bu sınıftaki personelin genel idare hizmetleri sınıfına geçirilmesi başta olmak üzere çözüm bekleyen pek çok sorun bulunmaktadır. Eğitim çalışanlarının taleplerinin, beklentilerinin karşılanmasının, sorunlarına çözüm bulunmasının takipçisiyiz” diye konuştu.
Mesut Öner, programın düzenlenmesinde emeği geçen Şube Başkanı Harun Öcal’a, yönetimine ve katılım sağlayan herkese teşekkür etti.
Öner, programı kapsamında Nevşehir Millî Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı’yı ziyaret etti.