Eğitim-Bir-Sen Ankara 5 No’lu Şube Başkanı Ayhan Okuyucu, başkan yardımcıları Gürbüz Teber ve İsa Can’la birlikte Hacettepe Üniversitesi’nde görev yapan ve geçen yıllarda dereceye giren, bu yıl da çeşitli kategorilerde bir dünya ikinciliği, üç dünya üçüncülüğü, bir dünya dördüncülüğü ile başarılı bir performans sergileyen üyemiz aşçılarla bir araya gelerek, kendilerini ödüllendirdi.
Ayhan Okuyucu, “35 ülkeden 3600 yarışmacının katılımıyla gerçekleşen 13. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali’nde Hacettepe Üniversitesi adına yarışan aşçıları can-ı gönülden tebrik ediyorum. Bu da gösteriyor ki, aşçılarımız sıradan bir iş yapmıyorlar, teknik bir çalışmanın neticesinde böyle bir sonucu elde etmişlerdir. Bu kardeşlerimizin başarısını uluslararası camia kabul ederken, maalesef bizim yöneticilerimiz teknik bir kadroyu bile bu kardeşlerimizden esirgemektedirler. Biz sendika olarak aşçılarımıza desteğimizi her platformda dile getirerek, haklarını almaları noktasında mücadelemize devam edeceğiz” dedi.
Konuşmanın ardından Okuyucu, “Modern Türk Mutfağı Kategorisi”nde dünya ikincisi Ünsal Asav’a, “Yılın En İyi Aşk Yemeği Kategorisi”nde dünya üçüncüsü Gökhan Parlak’a, “Balık Kategorisi”de dünya üçüncüsü Hüseyin Kabaçalı’ya, “Restoran Tatlı Tabağı”nda dünya üçüncüsü İbrahim Karaer’e, “Kuzu Kategorisi”nde dünya dördüncüsü olan Hakan Akgün’e hediyelerini takdim etti.